Vintern här för att stanna?

Yes, äntligen snö! Hoppas vintern är här för att stanna! Idag bockades skidpass nr 2 av. Både igår och idag var det verkligen kungspår här i Sundsvall, uppe på Södra Berget. Skönt att spänna på sig laggen.

Vi åkte förra veckan upp till Östersund och där kom det en hel del snö och det var första riktiga turen med nydäcken på riktig vinterväg. Det är rätt stor ljudskillnad på att köra på asfalt och snö, inte så konstigt kanske. Däcken gick ju som tåget på snö och Hakka-däcken gick verkligen mjukt och tyst. Jag verkligen myste i bilen när vi åkte hem i mörkret. Jag kör mycket och har haft en rad olika bilar med olika däck och handen på hjärtat inte upplevt så här bra grepp. Jag är inte den som har en tegelsten under gasen heller, snarare är den ovanpå :) Nytt är alltid nytt men att ha bra däck är en billig livförsäkring.

Vi ska göra en kul grej kusin och jag. Han har en Passat CC med 4-motion med Hakka 7, bredd 225 och i 18" utförande. Jag har en Mitsubishi Outlander med exakt samma dimension på däck fast jag har något högre profil samt SUV varianten av Hakka 7. Båda däcken är nya för i år. Vi ska testa när vintern är här på allvar vilken fyrhjulsdrift som fungerar "bäst" uppför en besvärlig backe. Återkommer med en kort filmsnutt kanske om det går att lägga upp :)

comments powered by Disqus