Vinterkyla och isgrusväg

Äntligen lite is på vägarna!! Imorse när jag körde till jobbet var det rejält kallt. Ett par minusgrader i luften och isbana på parkeringen utanför kontoret :) Lite småsläpp med däcken, men jag måste säga att jag är nöjd. Regn på vägen hem. Man kan lätt säga att det låter mer om däcken när det är bar asfalt än när isen ligger.

I helgen som var åkte jag med min kompis ut till hans hus långt ute i skogen. Det var 4 grader varmt, han trodde det var lite slirigt på vägen pga av att grusvägen var mättad med vatten. Men ack så fel, det var rena isgatan trots att det var så pass varmt. Lite tufft att glida fram på hans friktionsdäck måste jag säga... Tur att vi märkte det på en raksträcka och inte i en skarp kurva. Det som var synd var förstås att jag inte hade min bil med Hakka på... Nästa gång!!

 

 

 

 

comments powered by Disqus