Vinter, magsjuka och fullt upp!

Vintern verkar vara här för att stanna, dock med varierande temperaturer. Vissa dagar är det runt 4-5 minus, nästa är vi nere på 15-20 minus. Men så länge det är på minussidan är jag nöjd, även om det optimala är mellan 5 och 10 minusgrader. Runt 1,5dm snö ligger på marken, de flesta mindre vägar är hårdpackad snö/is som ger bra fäste, medan de större är söndersaltade och slaskiga. Jag är en stor förespråkare för riktig vinterväg, där packad snö ger bra fäste och man i stort sett vet hur bilen beter sig och hur bra greppet är. En saltad väg kan vara så förrädisk, med isfläckar, slask och sliriga spår. Nej, tacka vet jag snö!

Däcken rullar på fint, många som åker med oss kommenterar att dom går så tyst, och det håller vi med om. Det känns som att det kommer bli svårt att gå till något annat märke sen, nu när vi vet hur bra 7´orna är!

I övrigt har vi hunnit med ett besök av den eländiga magsjukan. Som tur var slapp 11 månaders dottern undan, och det kändes i sig som ett lyckokast mitt i det sjuka. Annars går dagarna i ett rasande tempo med full rulle från morgon till kväll. Mina dagar består i att plocka upp allt som dottern river fram...Alltså en hel del! När kvällen kommer är man så trött att inte mycket mer än det mest nödvändiga görs. Tyvärr kommer den här bloggen lite i skymundan då, men jag (vi) ska bättra oss!

comments powered by Disqus