Varning för värmebölja

I vintras kunde man läsa här på bloggen om diverse vädervarningar. Det var ofta klass 1-varningar men ibland även en och annan klass 2. Jag och andra skrev om det betydligt mer dramatiska vädret än det som oftast råder nu vid denna tid på året.
Men varningar utfärdar SMHI titt som tätt, trots att det inte är vinter men de påverkar inte biltrafiken på samma sätt och således blir det svårt att koppla ihop det till däcken.

En nyhet är nu att SMHI kommer från och med nu att införa en varning för värmebölja. Det blir bara klass 1 och klass 2, således ingen klass 3 men däremot ett meddelande om värmebölja innan klass 1 utfärdas.
Läs mer på SMHI:s hemsida.
Lite fjantigt kan tyckas, speciellt av en sådan person som mig som trivs i värmen och har jobbat i många länder med betydligt mer hetta än blygsamma 33 grader. Men varningen är främst riktad mot äldre och personer som inte tål värmen så bra.

För egen del hoppas jag att varningen kommer att utfärdas flera gånger i sommar. I synnerhet under min semester. Och då tänker jag vara så långt ifrån en bil som möjligt. Helst blir det ute i skärgården i vår båt.