Varmt o dimmigt

Pendlingen mellan Landskrona - Halmstad fungerar utan problem. Vi har inte ännu sett något vinterväglag. Det är höst fortfarande. Idag var det dimma som dominerade fram tills vi kom över Hallandsåsen, då det var friskare, klarare o något kallare 4º C.

En liten notering under morgonen var att våra danska vänner gillar sina dimbakljus. Det är lätt att kontrollera då de kör om oss hela tiden :).

Jag har tidigare bloggat om att bilen känns "svajig/hoppig", sedan vi bytte till Hakka7 däcken. Iaf jämfört med sommardäcken. Minnet är lite begränsat när jag skall tänka tillbaka till förra vintern o våra Hakka4 däck, men jag tycker inte att jag hade samma känsla då!?

Jag får kolla lufttrycket. Vet ej vad Vianor lade på för tryck. Ändå dags att kolla efter inkörning etc. Kanske det är för högt tryck?

Jag har läst denna info på http://www.nokiantyres.se/fragor-om-dacken

"De rekommenderade lufttrycken kan vara högre än vad biltillverkaren rekommenderar på grund av att vinterdäcken har en avvikande struktur. Om rekommendationer för lufttryck i vinterdäck saknas rekommenderar vi ett lufttryck i vinterdäck som är 0,2 bar (20 kpa) högre än rekommendationen för sommardäck. "

Jag har ingen bra dagsbild från väderläget, då det mest hade blivit en grå bild. Istället blir det en bild på någon som är VÄL förberedd på KALLARE KLIMAT, och dessutom längtar till det.

Var förberedda! Vintern KOMMER! Även detta år!