Väntan på vinterdäck

Vägarna och gräsmattorna är snötäckta här i Kiruna. Vart nedåt -10 grader inatt, och nu -5 på dagen. Endel har haft på vinterdäcken sedan början av oktober, och förstås har man själv också bytt den 15 oktober. Har dock inte fått mina hakka 7:or som ska komma och läggas på först under veckan. Blir dubbdäck för min del, då vinterdäcks säsongen är såpass lång här. Jag kör inte heller speciellt mycket på bara asfaltsvägar eller bar landsväg, så dubbdäcks ljudet är inget störande för min del.

Ska bli spännande sen och se hur Hakka 7 känns mot dem jag har nu på bilen som är av annat fabrikat. Bra att jag hunnit få känna på dem under den här säsongen redan, så man färskat upp minnet lite hur de känns och har något bra att jämföra med. De är ett år gamla nu så inte alls dåliga på något sätt.

Det är förstås halt ute, som det brukar vara när första snön kommer och solen ligger på om dagarna smälter ytan och det fryser på om nätterna.

Så vi väntar på hakkapeliitta 7 . De kommer nog mot slutet av veckan.

 

 

comments powered by Disqus