Vafalls?! Punktering. I rusningstrafik dessutom! [bilder]

Att köra ett tungt boogiesläp med extremt lång dragarm är ingen lek ibland. Inte för att det är speciellt svårt i sig, det som är svårt är att

komma ihåg

att hålla ut i kurvorna när man sitter och tänker på annat.
Imorse gav jag mig ut på den här lilla resan med båten för att dra in den till en auktoriserad marinverkstad som skulle göra en rutinservice på motorn.
Normalt sett så gör jag allt sådant själv men precis som på en bil så vill man ju att garantin skall fortsätta att gälla och då är det verkstad som gäller.

Jag brukar undvika att köra längre sträckor i rusningstrafik i stockholmsområdet utan alltid åka tidigt på morgonen (tänk att ingen annan kommit på den idén) men nu föll det sig så den här gången. Dessutom behagade det vara värsta sortens rusning så vid 08.30-tiden inne vid Hammarby Sjöstad var jag lite ouppmärksam bland alla bilar och höll inte ut tillräckligt i en kurva och då genar naturligtvis trailern när man har någonstans runt fyra meter till boogieaxlarna.


Bild strax före den ödestigra kurvan. Observera skylten för skidbacke. Känns malplacerad här i Sjöstan och dessutom när Hakkorna rullar på barmark.

Hjulen åkte upp på en trottoar, vilket i och för sig inte var hela världen, bara att försöka glida ned försiktigt igen.
Meeeen, när hjulet hasade ned för kanten så klämdes antagligen däcket till mot baksidan och punkteringen var ett faktum.
Till saken hör att jag kvällen innan stod jag och funderade på att slänga på ett reservhjul och domkraft på flaket men tänkte, "jag har ju alltid en punkteringsspray i bilen som brukar fixa de flesta småhål". Det var nog tur att jag inte tryckte in en flaska i däcket som ni kanske förstår av bilden nedan.


Man skulle kanske haft mina förstärkta Hakkapeliita R SUV-däck på trailern, då hade det nog gått mycket bättre. Tillverkaren Trailermaxx höll inte riktigt måttet. Hakkaskyddet hjälper ju inte på Trailermaxx heller. Det var sist, långsammast och Trailermaxx den här gången.

Inget ont som inte har något gott med sig, boogieaxel som sagt och tre hjul kvar är ju förstås bättre än ett hjul kvar och då jag nästan var framme vid verkstaden så var det bara att försiktigt rulla vidare i köerna.

Nu har jag lastat domkraften och ett nygammalt hjul som temporär ersättare och hoppas att bultcirkeln är densamma när jag åker och hämtar båten imorgon. Det blir byta på plats, köra tillbaka båten i skärgården och sedan fundera på att laga däcket någonstans.

Kanske får ringa Nokiantyres och höra om de har något fint, nytt däck åt mig...

 

comments powered by Disqus