Vad hände med vädret?

Snön är ... borta? Det finns knappt någon snö i högarna som skottades upp. Det far ner ytterst lite snö i det underkylda regnet som kommer ned.

När jag for för att jobba idag, klockan 0530, så var det fruktansvärt halkigt med underkylt regn. De flesta körde i c.a 50km/h och någon hade till och med stannat. Jag låg bra där jag låg i kolonnen med bilar och tog mig sakterliga fram till min destination.

På väg hem så hade regnet slutat, och de hade grusat (ytterst lite, kanske det var för dyrt??) vägarna, så då vågade jag och någon annan ligga på lite mer. Jag körde om vissa som körde 50km/h på 90km/h vägarna och kände mig tillslut "Först. Snabbast. Hakkapeliitta." då jag inte hade någon framför mig och avståndet till bakomvarande ökade på. Åter igen visar detta att Nokian Hakkapeliitta 7 är ett väldigt bra däck, då bilar med bättre förutsättningar än min presterar sämre med sämre däck.

Fick prova på bromsarna igen, och bilen drog inget alls - fantastiskt! Även denna gång var ett rådjur orädd om sitt liv! Kör försiktigt - det är väldigt halt, och väldigt mycket djur ute på E14!!

Bild från www.djurskyddet.se

 

comments powered by Disqus