Tre månader utan vinterväglag i Skåne - fortsättning?

Hej Alla! (Alla bil/däcks-intresserade, alla glada testförare och Nokian Sverige/Finland ). Om en-två månader är vintern sannolikt slut i resten av Sverige, här i Skåne har vi ännu inte haft nån vinter och därmed inte nåt vinterväglag. Jag har kört med  4 NYA fina Nokian Hakkapeliitta 7, dubbdäck  på barmark, sen den nittonde (19:e) Oktober, förutom vid tre tillfällen: en gång på väg från Småland, då det plötsligt låg snöslask på en kort sträcka och två gånger mellan Malmö och Lund, då det var en enstaka is-fläck som jag märkte. totalt 200-300 mil varav 99,9% på barmark.MEN! Jag har känt mig trygg och väl förberedd för eventuella snöoväder och blixthalka.Med facit i hand - hade jag vetat vad det skulle bli för väder här i Skåne, så hade jag kanske valt Nokian Hakkapeliitta friktionsdäck.Jag kan varmt rekommendera Nokian Hakkapeliitta 7 dubbdäck, vid de tillfällen då jag märkt isfläckar eller överraskats av snöslask, så har däcken varit perfekta. Även på barmark och vid vattenplaning, så har däcken uppfört sig utmärkt, med bra kursstabilitet, styrkänsla och grepp.Om jag själv hade haft råd, så hade jag tagit en tur norrut, passat på att hälsa på lite vänner och fått testat de fina Nokian Hakkapeliitta 7, dubbdäcken på vinterväglag.Framöver kommer jag sannolikt främst att skriva här om det skulle bli vinterväglag i Skåne eller något annat vinterdäcks-relaterat som jag gärna vill dela med er.Lev väl och kör försiktigt!Robban
comments powered by Disqus