Trafikolycka p.g.a halkan

"På E 14 i Järpen var flera fordon inblandade i en trafikolycka vid 06.40-tiden och det ena fordonet var en lastbil. Olyckan inträffade vid Strandgården, mellan Järpen och Mörsil, och efter larmet var det oklart om någon av de inblandade behövde sjukvård" skriver LT.Jag passerade den platsen c.a tjugo minuter innan olyckan, och tänkte att här kommer det att smälla idag.

Varför? För att på termometern stod det +5, men ingen tycks tänka på att marken är frusen, vilket innebär att det tinar på ytan, men fryser på marken = is med vatten ovanpå. Jag höll själv på att köra i diket på den platsen när jag körde i c.a 60km/h, för det gick verkligen inte att svänga. Helt omöjligt, bilen åkte dit den ville, och det var inte dit jag ville. Jag återfick dock styrningen snart, tack vare däcken, och klarade mig undan diket. Bara några meter senare kommer en fartdåre och kör om så fort att han nästan fick snurr på bilen när han skulle tillbaka på rätt sida vägen.

Kör försiktigt, bara för att det står +5 betyder det inte att det är bar asfalt.

comments powered by Disqus