Tankar om bilbyte

Den senaste månaden har jag glidit in mer och mer på ett eventuellt bilbyte. 9-3:an börjar bli trist och uttjatad, små störande saker dyker upp titt som tätt. I slutet av månaden ska den besiktas, går den då igenom med blankt papper är det nog läge att dona till den och sälja.

Men vad ska man ha istället? Billigt och bränslesnålt är alltid bra, men inte speciellt roligt i alla lägen. Man vill ju kunna göra "säkra omkörningar" utan att behöva ladda i 10 minuter. Nej, för min del är det kvalité och känsla som väger mest. Den ska vara driftsäker och stabil, sommar som vinter. Gärna så ny som möjligt, men inte fabriksny, det finns det inte ekonomi för.

Diesel känns uteslutet, det är för dyrt för att bli lönsamt för min del. Åker helt enkelt inte nog mycket för det. Fyrhjulsdrift hade både vart bra och roligt, men då blir det ganska snabbt en dyr bil. Som 24-åring spelar även försäkringen en stor roll, månadspremien är väldigt hög på de flesta bilar med "extra utrustning" och effekt.

Kikat en hel del på S40, 3-4 år gamla med låga mil. Tycker de utstrålar kvalité och prestanda rätt bra. Kanske hade vart något, S40 Momentum med

Nokian Hakka Blue

...

Får fundera vidare!