Svårt att lära en gammal hund att sitta.

Idag valde jag mina däck. Jag har länge varit sugen på att prova på friktionsdäck men även denna gång föll valet på dubbade.

Jag vet, jag bor i Stockholm och vi har ibland ingen snö alls. Jag vet, det är sämre för miljön och även min plånbok när bränsleförbrukningen kan bli lite högre. Och jag vet att ljudnivån blir högre.

Men jag vet också att statistiken är klar när det gäller olyckor. Dubbade däck har kortare bromssträcka på is och det är bland annat där liv kan räddas. Jag vet även att jag har en framhjulsdriven bil med en turbo som beter sig som en ettrig tonåring. När jag vill iväg är det skönt att ha allt grepp jag kan få, även fast jag har antispinn.

Sen får jag väl strunta i att köra på dubbfria Hornsgatan inne i storstan. Faktum är att jag gärna undviker bil där ändå. Vad ska jag in och snurra med en bil där, när kommunikationerna är så bra?

Jag kommer dock ivrigt att följa mina medbloggares erfarenheter av att köra på friktionsdäcken för jag ser att det sker en stor utveckling på det området. Och hade jag haft en fyrhjulsdriven bil kanske mitt beslut hade sett annorlunda ut.