Stora vattenansamlingar längs vägen till skärgården [bild]

Många andra skriver redan något om snöfall, slask och väder i allmänhet så jag tänkte försöka att skriva om något annat. Men det blir svårt att inte i alla fall beröra vädret när det nu till slut kom snö till Mälardalen. Tog mig ut genom stan i eftermiddags och trafiken flöt på bra i snöslasket och ju längre öster ut man kom desto mer snö blev det.

En bit ut på den sista slingrande stora vägen där rådjuren och älgarna ibland står bakom nästa krök hade stora vattenansamlingar bildats på grund av de senaste dagarnas regnande och markens oförmåga att suga upp mer vatten. Det var inga små mängder heller och hela vägen var översvämmad längs tre ställen och här gick det med nöd och näppe passera med en vanlig bil. Då jag har ett vaddjup på 0,5 meter på min bil så var jag aldrig speciellt orolig, det var bara att se till att bromsa in ordentligt innan man tog sig igenom de nybildade sjöarna

Sista biten ut mot stugan har vi en egen vägförening och där sköter vi plogning och vinterunderhåll själva och där saltar vi naturligtvis inte så här var det lite mer rättvist underlag för mina Hakka R. Upp på den sista branta backen på gården tog jag mig också.
Jag har nu kört strax under hundra mil med däcken under icke krävande förhållanden. Ska försöka provocera dem lite mer i morgon bitti när det förhoppningsvis kommit mer snö under natten.

Imorgon bitti tänkte jag ge mig av vid 06.00-tiden på morgonen för att slippa trafiken och jag tror inte att översvämmningarna har försvunnit tills dess. Ska försöka klippa några bilder om det inte är alltför mörkt och eländigt snöfall.

Tills vidare får ni hålla till godo med en bild som jag tog förra sommaren. Hittar ingen fyndig kommentar men bilden talar för sig själv.

 

comments powered by Disqus