Start i backe - en bild säger mer än tusen ord [bilder]

Körde ut en snabbis till skärgården i kväll. Det hade kommit dryga decimetern med snö, främst tidigare under veckan men snötäcket hade nog spätts på lite grann därefter också.


Uppför vår väg var det förstås oplogat och nu passade jag på att stanna bilen mitt i backen. Inga problem att hålla kvar greppet när handbromsen var i men när jag sakta började rulla bakåt lite för att prova bakåtgreppet på däcken, så gled det faktiskt iväg en aning och Hakkapeliitta klarade inte riktigt av att greppa. När jag sedan bromsade så gled bilen lite till och det var svårt att få någon styrning men ganska snart stannade den beskedligt. Imponerande ändå, i femton centimeter pudersnö och 20-25% lutning!

Därefter testades moment start i backe och här blev det knivigt. På bilden ovan syns det tydligt vilken rejäl lutning det är på backen. Betänk också att vägen här är helt oplogad och däcken ligger djupt i snön. Det blir precis på gränsen till vad däcken klarar av och jag får rulla ned någon meter och ta mer sats.
Men jag är en förlåtande person. Förlåt kära Hakka för att jag provocerar er så hårt.