stadskörning med snö

Hej alla glada!

Då är det fredag igen då.. veckorna går otroligt fort.

Under några veckor nu har vi haft en del snö här i Arvika och det har varit rejält halt av och till. Detta tycker jag att man främst har märkt av i stan, om inte annat så märker man problemet när man tittar på hur folk kör sina bilar under dessa förhållanden.

Förra veckan så kom jag körandes på en rätt så smal väg inne i stan där det på motsatt sidan stod bilar parkerade och på min sida var det en liten snövall, som det ofta är i städer. I motsatt riktning kom en lite större stadsjeep åkandes mot mej och eftersom att hon hade de parkerade bilarna på sin sida och jag var redan halvvägs så trodde jag att hon skulle stanna... men icke! Hon gasade på, körde mitt i vägen och det verkade som att hon inte ens såg mej, vilket är underligt då jag ialla fall har en s70 som inte är den minsta bilen man kan ha. Det hela slutade med att jag fick väja upp på trottoaren över snövallen, vilket ledde till att min fälg skrapade i och däcket fick sej en rejäl smäll. Men hon körde glatt vidare och jag fick försöka ta mej loss, vilket inte heller var det lättaste då det var en uppförsbacke med is som allt detta skedde på.

Sen verkar det som att bara för att det är halt så behöver inte folk tänka på högerregeln. Många kommer alldeles för fort och inser lagomt till korsningen att de inte kommer kunna få stopp på bilen, så då vinkar de, mitt i korsningen, glatt åt personen som kommer från höger och kör vidare. Tack och lov är det några som verkar ha insett detta och bromsar in även fast de kommer från höger.

Med detta vill jag bara säga att när vi har snö, halka och lite trångare vägar i städerna, så kanske vi alla kan köra lite saktare och snällare. Sakta in vid övergångsställen för där verkar inte cyklisterna heller kunna få stopp innan de är mitt ute i gatan. Oftast har vi inte så bråttom som vi ofta tycks tro och i slutändan vinner man inte så mycket mer tid på att gasa på och stressa.

Ha en go helg!:)

comments powered by Disqus