Solsken - 8 grader

Här har vi idag en härlig vinterdag. För mej blir det ingen bilkörning idag, har bara korsat vägen vid min promenad. Kan konstatera att det verkligen är Hakkapeliitta väglag. Men det kräver ju ändock att man inte kör för fort för här är riktigt halt.

Eftersom jag har haft körkort i många år så har jag ju hunnit vara med om en del tillbud. Vissa har berott på mej andra har jag inte kunnat påverka.

 Ett som jag orsakade var när vi i februari månad för flera år sedan skulle åka från Stockholm till Enköping. (Vi hade  varit på en resa till Singapore, Sydney, Nya Zeeland och Tokyo, som jag hade planerat in i minsta detalj med flygresor hotell färjor m.m.) Jag kom in i en snösträng  så vi hamnade i snövallen. Hela bilen blev  fullpackad med snö och det fullkomligt yrde snö . Vi hade precis kommit ur bilen och förstått att vi hade haft en enorm tur i oturen, då dök det upp en polis. När vi stod där med honom kom det en bärgningsbil som på beställning. Han skulle hämta upp Samantha Fox bil som hade stått i diket men bilen var borttagen när han kom dit.Så han bärgade vår bil till Saab i Enköping.

 När vi satt i bärgningsbilen kommer vår granne som har taxi och kör förbi oss. Varpå bärgaren ringer upp honom och får veta att han är på hemväg. Han kör allså till Enköping och tar oss med hem från Saab. Allt detta utan att vi behövde ringa ett enda samtal själva.Polis Bärgningsbil och Taxi som på beställning.

 Detta låter som en riktig" Värmländsk Skröna". Otroligt hur man kan ha sådant flyt i oturen, vi var hemma med en viss fördröjning. Skulle vi däremot ha ringt efter all denna hjälp hade vi nog inte kommit hem på bra länge. Vi skämtar om detta och brukar säga att även detta ingick i den resa jag planerade till oss. Slutet gott allting gott.