Snurrigt

Helgens engagemang engagemang var att ta hand om bilparken. Tvätt... igen...

Folkabussen är fortfarande lika stor och BMW'n blir fortfarande smutsig snabbare. Bussen är silverfärgad och BMW'n är väldigt mörkt blå, nästan svart. Ikväll kommer det inte synas att jag tvättat så fint i helgen. En pendlares vardag gissar jag.

Denna morgon var MYCKET hal... men det tog några mil innan jag märkte det! Måste säga att mina Hakka 7 är riktigt bra på is. Som sagt... då jag kört några mil såg jag att ett körfält var avstängt av vägarbetspersonal. Strax framför lastbilen med påkörningsskyddet stod ett gäng och försökte tråckla loss en Volvo 740 som var intrasslad i vajrarna. Smög sakta förbi för eventuellt kunna se vad den hade för däck... det gick jag bet på eftersom åtminstone vänster framhjul slitits av!

Hade inga som helst problem att bromsa in för olyckan men när jag väl skulle accelerera därifrån blinkade antispinn lampan hej vilt... även om jag kör på världens (antagligen) bästa vinterdäck är det bara att vika sig för moder natur och ta det lugnare! Alla gör tyvärr inte så med ibland fatala följder. Lokaltidningarnas webbsidor har varit fulla av avåknings nyheter idag.

Kör försiktigt... även om ni har bra däck!

comments powered by Disqus