Snöslask är värst! Slush is worst!

Under de senaste veckorna har det varit varierande väglag.

Innan hade jag förmånen att få provköra en Ford B-Max som var skodd med Nokian Hakkapeliitta R.  På barmark: Asfalt/betong, så är Hakkapeliitta R ett behagligare däck än Hakka 7 – tystare, kursstabilare och man slipper svikten i dubbarna.

Men För en vecka sedan när det var riktigt slaskigt i Malmö -Lund regionen, så upptäckte jag vad jag tror är ett av de värsta väglagen, hård snöslask, när man ska svänga, så bara plogar bilen, då hjäper varken dubben eller sajpningen (de små snitten i däcken som griper tag i snöflingorna). Därefter blev det svarthalka sa de på radion, med mina Hakka 7 märkte jag inget. Sänkte farten ändå för säkerhets skull.

Totalt sett så får jag säga:  På vinterväglag utan is, så är det nog oavgjort, båda däcken har olika fördelar. På vinterväglag med is, froshalka eller dylikt: Hakka 7, alltid, “any day”, inget snack, definitivt.