Snöfritt i Manchester

Förra veckan blev det ett kort miljöombyte i form av en resa till Manchester, England.
Tidigt på fredagen bar det iväg till långtidsparkeringen på Arlanda, fyra killar i en 9-3:a med

Hakkapeliitta 7

.

Inledningsvis var det till stor del kall, bar vägbana då temperaturen legat runt -10°C en längre tid och på det viset motat bort saltkastarna.

Omkörningar i dåligt snöröjda filer var lekande lätt, däcken greppar hela tiden och man känner aldrig att man förlorar kontroll på något sätt. Mycket bra när en del agerar trafikfaror genom att åka 60-70km/h på 110-väg med växlande "dubbelfiler". Självklart ska man alltid ta det försiktigt på vägarna och köra så som underlaget tillåter, men det är en helt annan femma och denna gång gick det bara till överdrift.

Ju längre söderut vi tog oss desto varmare blev det, sträckan Enköping-Arlanda bjöd på temperaturer kring 0°C och ganska kraftigt snöfall. Detta sänkte farten på vägarna rejält och en viss köbildning blev det, men vi hade gott om tid på oss så vi stressade inte upp oss för det!

Väl i Manchester kunde man ta på sig den tunna jackan och njuta av att slippa halkrisken på gatorna.
Att vinter i England sällan betyder snö fick vi erfara omgående, regn och rusk på fredag eftermiddag, men på matchdagen blev det "vårväder". Strålande sol med +10°C på mätaren! 3-1 vinsten värmde fint den med!

Åter på svensk mark så var det bara att sopa av bilen och börja rulla mot hemtrakterna. Då vi landade på natten var vägarna relativt ensliga, vilket gjorde hemresan mycket smidig trots dåligt väglag där inte plogbilarna hunnit ut.

Ser ut som vi klarar oss från undergång också, härligt!

Vi hörs sen!