Snö !? Näe.. +32 här

Hört att det blivit kallt och kommit snö även längre ned i Sverige nu. Bra så ni också får känna på Hakkapeliitta:s bästa sida. Helt klart som byggd för snö och vintervägar, där verkar de då trivas och passa som fisken i vattnet. På snö är de riktigt trivsamma och behagliga att köra och ger den trygghet och grepp man behöver.

Själv är jag på resande fot, flytt kylan och snön för en stund. Min resa har börjat i Dubai. Vart upp i världens högsta byggnad, Burj Khalifa 828 meter! Sett endel annat "världens största": Shopping centrum med 1200 butiker, dansande fontän som till musik skjutit vatten högt upp i luften, akvarium glaspanel 32x8 meter, godisbutik, konstgjorda öar. Samt väldigt mycket annat sevärt.

Flög sedan från Dubai till Sri Lanka, vart 2 dagar i Mount Lavinia där man mest solat och badat. Trafiken i Colombo och Mount Lavinia är enkelt sagt, fullständig kaos och då menar jag inte bara vanlig utländsk kaos. Här tutas det hela tiden, inga avstånd mellan fordon, fyller minsta lilla lucka som finns och chansar hejvilt i omkörningar. Landsvägen neråt längs kusten är smal och med byggnader, hotell och folk tätt intill.

I morse skulle vi ta tåget söderut en bit. Tåget ser som alltid proppfullt ut, folk hänger ut genom både fönster och dörr öppningar. Det tutar alltid emellanåt för att varna vid alla tågövergångar och tuffar på som ett gamalt lok, ser ut som om det vore från mitten av förra århundradet. Sånt man bara vill testa på, och gärna för att slippa den hetsiga, farliga trafiken. Men trots att vi kollat tågtider och besökte tågstationen dagen före med hjälp av en lokal lankes så blev det ingen tågbiljett i morse.
"-There's no train today to Hikkaduwa"
Reparation efter järnvägen var orsaken. Fast i efterhand funderar man ju om det verkligen var så eller om de inte vill sälja billiga tågbiljetter till västerlänningar då man hört andra både dagen innan, då det ändå gick tåg och vid tidigare tillfälle fått höra samma sak. Istället för en tågbiljett för 7 kr, fick vi söka oss till bussen för att sedan åka 2 timmar de ca 10 mil söderut. Bussen var lite större än en mini buss, kanske byggd för 20 personer men ett par stycken rymdes förstås ändå att stå för att fylla upp den helt.

Ett människoliv här verkar inte vara så mycket värt här, med tanke på hur dem kör.

Just nu befinner jag mig alltså i Hikkaduwa i södra Sri Lanka. Solat och badat, både på stranden och i poolen. Äter gott och trivs i värmen.
+32 grader = Snöfritt.

Försökt få till bilder och text på iphonen, men något besvärligt och tagit sån tid så ger upp nu, får förminska bilderna sen i datorn..

Kör lugnt och utan olyckor (=

comments powered by Disqus