Snart är de nya däcken på plats

Bara någon dag kvar till bilen har nya fräscha sulor. Vilket är efterlängtat. Jag har bokat tid idag för däckbyte.

Innan jag hann åka iväg till jobbet i morses ringde min "väglagstjänst" och meddelade att det var mycket besvärligt bara någon km hemifrån in mot Borås. Väl på plats själv gjorde jag bromstest och konstaterade att det var precis snorglint. Han den där Kung Bore kom inte bara och knackade på utan klev in och blev kvar över hela helgen. Det var -10 grader på nätterna,

brrrr

. Så kom självklart regnet på det natten mellan söndag och måndag. Vad gör man då? Jo, då tar man det extra försiktigt om man inte har tid att ligga i diket.

Idag var medtrafikanterna ganska överens med mig. Det gick i ca 90km/h på motorvägen mot Göteborg. Endast enstaka adrenalinstinna personer susade förbi mig, bland annat en firmabil med släpkärra! Väl i Landvetter körde jag om honom eftersom han då hade bestämt sig för att ligga i 80km/h. Ja, det är väl inte så lätt att hantera en stor firmabil av modellen "truck" plus släp samtidigt som man ska prata i mobilen med ena handen. Så svårt det är för en del att använda headset till mobilen. Jag förstår bara inte varför?