Sista tunga jobbet för Rotiiva AT

Som jag skrev i mitt förra inlägg så blir det nu nu nya Hakka 8 SUV som jag väljer till ena bilen och det blir således en uppsättning dubbat och en uppsättning odubbat som jag rullar runt på i vinter.
L200:an har fått behålla sina Rotiivor, ända in i slutet på november och gjort kanske det sista stora grovjobbet för i år. I alla fall det sista tunga. Stora båten skulle upp ur vattnet och det blev en klurig match.


Inte så mycket på grund av den berömda sandstranden, utan för att det nu stod det en hel del andra båtar ivägen där jag skulle fram.
Med ett boogiesläp och en lång dragstångsbalk så genar det betänkligt i kurvorna. Att först få ned den i vattnet är inte det största problemet, men att sedan få upp den med båten på var ingen lek. Jag ljuger inte om jag säger att det var några få centimeter till godo på vardera sidan av båten.


Underlaget är fuktigt och blött så här års och när jag sedan skall backa in ekipaget så måste jag ut en bit i terrängen och köra på mossbeklädda klippor och geggig lerjord. Men även detta fixade Rotiiva väldigt bra utan något slir. Här var det väldigt fint att ha dessa semiterrängdäck, det märks att det är lite bättre grepp på dåligt underlag än ett par vanliga SUV-däck.

Och på tal om att köra fyrhjulsdrivet i terräng: som ett brev på posten - eller rättare sagt en tidning på posten, kom igår senaste numret av 4 Wheel Drive. En trevlig läsning om man snöat in på terräng och 4x4.