Sälen-Mora

Dåligt med uppdateringar på bloggen den senaste tiden, men desto mer testkörning de senaste veckorna!

Förr förra helgen blev det en tur till Sälen/Mora för att assistera brorsan och en kompis som åkte Öppet Spår.
Vi åkte de 20 milen upp redan på fredagen för maximal uppladdning i stugan. Det var milt väder med kvicksilvret runt -2° hela helgen så vägarna var sedan länge fria från snö. Skönt med tanke på den trafik som är på väg upp till Sälen, det är ett under att det inte är fler olyckor än vad det är. Vägarna är också sandade/grusade i större utsträckning än vad de är i södra Dalarna, kanske inte så estetiskt mot vit snö men det fungerar riktigt bra.
Ännu bättre tillsammans med

Hakkapeliitta 7

!

         

                          

Mot Sälen!

                                                                  

Lagom med snö vid stugan!

Under lördagen blev kolhydratuppladdning i stugan och test av skidor senare på eftermiddagen. Inga problem att ta sig runt i skogarna runt Sälen då plogning och sandning sker exemplariskt.

På söndagen var det bara att ge sig in i hysterin kring starten. Väckarklockan på 04:00 för att hinna ned till Berga by i god tid. När alla förberedelser var klara vid starten så bar det av till första stoppet vid Mångsbodarna. Vägen dit blev intressant då en hel del följebilar hade oerhört bråttom och gjorde sanslösa omkörningar på en relativt liten och smal landsväg med dålig sikt. Runt 6 timmar senare och några fler stopp så var vi framme i Mora för målgång. Såg under hela dagen inget av det trafikkaos som lokaltidningarna skrivit om. Varken i Mora eller kring kontrollerna. Imponerande av klubbarna att organisera detta år för år.

          

                                           Starten                                                                                   Mångsbodarna

Det blev en mycket lyckad helg med underbart väder, nästa år kanske man åker vallat istället för dubbat?