Så här väljer jag sommardäck till en pick up

Som jag skrev i mitt tidigare inlägg så var valet av nya sommardäck till min pick up förestående. Efter en mycket god support från Anders på Nokian Tyres i Sverige så kom jag efter inte alltför mycket funderande fram till att den modell jag skall ha på bilen blir Rotiiva AT.

Som jag skrev i det tidigare inlägget så är Rotiivan ett mer utpräglat terrängdäck och det skiljer sig på så vis markant mot alla de tidigare däck som jag provkört från Nokian. Men det är det som gör det så intressant och en av anledningarna till varför jag vill testa det.

Under den senaste perioden har jag i ärlighetens namn inte kört med min pick up så mycket. Passaten har rullat mest till och från jobbet och en hel del på jobb ute i landet. L200:an har jag tagit på lite kortare ärenden och den nyttjas mest av min sambo som kör med den en hel del. Jag funderade på att göra ett blindtest och inte berätta för henne när jag bytt däck och se om hon märker något.

De punkter som jag själv mest är nyfiken på är vägljudet och greppet på våt och torr asfalt. De senare har varit lite si och så med med mina nuvarande däck. Där skall jag nog inte heller förvänta mig alltför mycket och det inte på grund av däcken, utan därför att dieselmotorn har en sådan enorm kraft att leverera till bakhjulen och när inte mycket last finns på flaket så spinner det lätt lös, hur bra däck man än har.
Sedan måste jag förstås ta mig ut i terrängen och prova lite. Men det blir en senare fråga.

Nästa vecka har Nokian Sverige sagt att mina däck kommer att finnas hos Vianor för montering. Första intrycken är snart här med andra ord.