Resan mot Övik Nyårsfirande i Hädanberg

Efter att ha jobbat Julveckan i Kiruna så bestämde vi oss i familjen att åka ner till vänner och bekanta nere i Övik. En snabb titt på vädret visade att det skulle bli blåsigt snöigt och riktigt ruggigt.

Jag tänkte genast, perfekt väder att få testa däcken på men insåg också att det skulle ta på krafterna. Ganska många mil mellan Arvidsjaur och Lycksele var väldigt dåligt plogat men som tur var var det väldigt lite trafik. Vissa partier var det gropigt och spårigt på vägen. Har dragits med ett problem sen jag bytte mig denna bil, en Passat 2009 tdi 4motion, den har väldigt mjuk fjädring, har testat med att byta till hårdare fjädrar men det blir till att byta även stötdämpare. Lite tråkigt på en bil som knappt rullat 5700 mil. Har kollat upp bilen och den har tydligen det mjukaste chassit man kan få till en Passat. Det passar mig väldigt dåligt då jag gärna vill ha bilen styv och lite hårdare. Är det fler därute som har haft liknande upplevelser och hur gjorde ni isåfall? Bjuder på lite bilder från färden ner.

Däcken funkade på det växlande underlaget tryggt men funderar om jag ska pumpa några extra hekto luft i dom, får känslan av att dom är lite mjuka i sidled då man kommer till långa svepande kurvor.

Vill önska alla ett GOTT NYTT ÅR

 

 

 

 

comments powered by Disqus