Rätt blir ibland fel

Dimman var tät på väg hem idag... dimbakljus har nog de flesta bilar men det är synd att så få vet var knappen sitter. Gör i och för sig inte att man ser bättre själv så det kanske är därför man glömmer? Sikten blir inte heller bättre av att man själv glömt (eller förträngt) att fylla på spolarvätska! Färddatorn visade att jag skulle ta mig 9 mil till... hade 6 mil kvar... borde funka.

Just som jag satt där och funderade på bränsleförbrukning i dålig sikt blinkar "alla" framför mig vänster för att byta till vänster fil! Vadan detta... bromsar, blinkar och byter fil jag med för grupptrycket sa att det var bra. Och mycket riktigt står en bil i höger körfält med svaga varningsblinkers på... E4, vajerräcken, 110km/h MÖRKT. Mycket dåligt för allt och alla. Bestämde mig för att ringa Sveriges Radios trafikredaktion på 020-999444.

"Samtalet kommer automatiskt att kopplas till rätt trafikredaktion" sa rösten i telefonen... finemang tänkte jag och väntade. Efter en stund svarade en man med Stockholmsdialekt... jag tänkte att de får väl jobba på trafikradion i Norrbotten ifall de vill och meddelade att det står en bil med svaga varningsblinkers på E4 norrgående vid Rutvik, Lul... "Det tar vi!" sa  han och lade på.

OK... då kommer det snart ett meddelande i Radion tänkte jag. Men det kom aldrig något meddelande...  DÅ kom jag på vad som hänt!

Min mobil är kopplad till företagets mobila växel vilket gör att när jag ringer ut med mobilen så syns ett 08 nummer! Då tolkar antagligen samtalsanalysen att jag ringer från Stockholm och följdaktligen blir jag då kopplad till trafikredaktionen i Stockholm!?

Så jag hoppas att ingen körde på stackaren som fått stopp på bilen på ett så olämpligt ställe samt att jag antagligen retat upp någon med att säga att en bil står någonstans på E4 norrgående i Stockholm fast den inte gjorde det. F_låt... :-\

Får skippa automatkopplingen nästa gång... och tips till alla! Meddela trafikradion om ni ser något farligt/trafikhindrande på vägarna... det kan spara tid och kanske liv åt andra! Nästa gång kanske du behöver informationen!

comments powered by Disqus