Nytt försök - samma resultat [bilder]

Efter att i tidigare inlägg ha beskyllt i stort sett hela min misslyckade båtupptagning på underlaget var det nu dags för ett nytt försök. Denna gång med ett något bearbetat underlag och bättre förberedelser.
Sandstranden där jag tar upp bilen var, som jag redan nämnt, välfylld med ny sand. I just detta fall har vi fyllt med så kallad fyllnadssand, som är en lite enklare och billigare sand. Det finns även en sand som kallas baksand som normalt används till sandlådor och murningsarbeten. Den är finare och tror jag den skulle vara bättre som bärande underlag för bilen i detta fall.

Nu blev det i alla fall till att förbereda något genom att skotta undan en del av sanden i de tänkta hjulspåren och dessutom lägga ut några olika trädgårdsplattor med en sträv textur.

Ganska snart, när jag försökte ta mig upp med båtekipaget, visade det sig att det inte var till någon större nytta. Däcken slirar på plattorna eller greppar för bra och skjuter iväg dem bakåt, beroende på vilken sida jag lagt upp.

Bilen kommer fram en bit men gräver ned sig i sanden ganska direkt. Suck. Nu sitter jag rejält fast igen och det är som på något sätt att bilen inte orkar upp och motorn stannar, trots att jag lagt i lågväxel.

Plattans ena sida är grovmönstrad och greppar för bra mot Rotiiva, vilket gör att plattan bara skjuter bakåt. Vänder jag på plattan är det sämre textur och då spinner Rotiiva lös som man tydligt ser på bilden.

Jag skrev också i förra inlägget att jag inte kunde skylla på bilen i detta fall. Men en liten nackdel får faktiskt tillskrivas bilen i detta fall eftersom konstruktionen på Mitsubish L200 låser mittendifferentialen men inte drivaxeldifferentialer. Det gör att två, diagonalt motstående hjul, ett fram och ett bak, driver. Naturligtvis vill man i ett sådant här fall att alla fyra skulle driva men jag tror i ärlighetens namn inte det hade hjälpt ändå.

Så fick grannen komma med sin 4x4 Mercedes minivan och kopplade bogserlinan. Men även här gick vi bet. Allting står fortfarande helt still och Mercan spinner lös i gruset. Dubbelsuck.

Nu har vi det tredje alternativet, vilket är att koppla vinschen som står längre upp på land och fastbultat i ett stort betongfundament. Det används normalt när vi skall sjösätta båtar och brukar klara av det mesta. Vad tror ni händer nu? Jo, vajern går av! Och bilen kvar i samma läge. Trippelsuck.

Bara börja korta av vajern, skruva dit nya vajerlås, kaus och göra ett nytt försök. Den här gången fjärde gången gillt. Bilen segar sig upp med hjälp av spelet men det var på håret. Så snart jag kommer på hårdpackad 0-8 grus så greppar Rotiiva jättefint och jag kan utan problem dra ekipaget vidare.

Jag vill bara få detta att fungera som det gjort förut!
Således kan jag nog lugnt säga fortsättning följer i denna historia.