Nya Hakka Blue monterade hos Vianor [bilder]

Nu rullar Passaten på Hakka Blue. Efter någon veckas fördröjning kunde jag äntligen ta mig till Vianor i Bromma i fredags där däcken låg och väntade.
De senaste dagarna har här i södra delen av Sverige gått mot allt varmare och somrigare väder. Om inte alla förstått det magiska datumet 15 april så borde i alla fall fler förstått det osund att köra omkring på varm asfalt med dubbdäck. För hos Vianor var det full fart på däckbytena och när jag pratade med killarna i verkstaden så intygade de också att de hade väldigt mycket att göra och att många fortfarande kom in för hjulskifte.

Jag tillhörde dock inte syndarna eftersom jag redan hade på mina sommarhjul.

Själva bytet gick sedan på omkring 45 minuter. Vad jag inte kände till var att Passaten som standard rullar på punkteringssäkra RFT-däck. Den blev jag varse om när däcken åkte av. Punkteringsskyddet ligger som en klibbig massa längs hela däckets innersida.
En otrevlig bieffekt med det hela är att "klägget" luktar väldigt illa. Det är en unken lukt som nu satt sig i bilen eftersom jag körde hem de gamla däcken i bagageutrymmet.

Hittills så har jag inte hunnit ta in några mer avancerade intryck av nya Hakka Blue. Vädret har varit beskedligt men jag har tryckt till några gånger i några kurvor för att känna på greppet och det sitter där som det skall.
Nu skall jag köra på dem ett tag och se hur de känns.