Nya däcken sitter på!

Sådär, idag fick vi då på nya däcken, Hakkapeliitta 7. Jättesmidigt att åka till Vianor i Falun, på 20 minuter fick vi vinterdäcken på, sommardäcken tvättade och inplastade, och dottern hade charmat allt verkstadsfolk hon såg...

Vad tycker vi om däcken såhär långt då?
Kan tycka att de låter en del vid lägre hastigheter, men vilket dubbdäck gör inte det? Dubbdäck och torr asfalt ger ju en del ljud... I högre hastigheter blir det ett dovt sjungande ljud, men jag tycker nog att det är lägre än med andra däck jag testat. Vi har än så länge kört lugnt och försiktigt för att spara på dubben och köra in däcken ordentligt. Nu väntar vi bara på första halkan så vi får testa på riktigt!

En annan rolig grej är att vår bil har lägre bränsleförbrukning med vinterdäcken än med sommardäcken. Jag vill då minnas att jag i körskolan fick lära mig att det skulle vara tvärtom... Eller minns jag fel?

comments powered by Disqus