Ny testförare

Då var allt igång, förutom det vesäntliga, däcken. Jag väntar närmast otåligt på att den hänvisade kontaktpersonen skall höra av sig om när jag kan åka till närmaste Vianor och få mina nya fina däck att testköra. Jag hoppas i alla fall att det blir innan snön hinner lägga sig, så jag hinner fälla någon kommentar om hur däcken beter sig på asfalt, torr som våt, och eventuell (men jag hoppas verkligen inte) svarthalka. Jag har läst lite om just Nokian Hakka7, och de har fått diverse åsikter och kommentarer. Några har skrivit att de tappat dubben fort, andra inte alls, vissa skiver att de är alldeles för hala och ostadiga, andra att det känns som att köra med sommardäck på sommaren.

Jag kommer själv att välja de dubbade däcken, även om jag är pro dubbfritt, men den bilen jag för närvarande brukar är framhjulsdriven och saknar antisladdsystem, vilket gör att jag tar ett säkert kort före det osäkra. Jag har dock kört med dubbfritt på en fwd utan antispinn, och det var med blandade känslor. Jag tyckte att det gick bra när man väl kommit iväg, men att stanna.... ja, det var något helt annat.

Just nu så sitter det Bridgestone Noranza Evo 2 på bilen, som jag hade förra säsongen. De fungerar bra på packad snö, men är otroligt otäcka på asfalt och snömodd, så där kommer jag ialla fall direkt ifrån ett däck till ett annat, och kan på så sätt lättare lämna åsikter direkt.

Nu ser jag verkligen fram emot att få börja testköra, det ska bli kul att få säga min åsikt om just denna oerhört viktiga del, och ännu bättre att någon tar åt sig utav det!