Ny familjemedlem på ingående - Mitsubishi PHEV

Min Passat har nu rullat 3000 mil på lite drygt ett år. Av dessa är nog Hakka Blue skyldig till i alla fall dryga 2000 av dessa mil medans Hakka R har tagit hand om resterande mil under vintersäsongen.
Det har varit trygga mil, i synnerhet på vägbanor full av vatten. Inte någon gång har jag upplevt att däcken har tappat grepp, vare sig vid större vattenmängder på vägbanan eller vid kurvtagning, då vattenbegjutningen varit något mindre.

Tittar man på slitageindikatorn, som är en riktigt fiffig funktion på Nokians däck, så ligger framdäcken på 5 mm och bakdäcken på 6 mm.
En millimeter för denna tillryggalagda sträcka får vara ett helt klart godkänt betyg.


Även om jag inte har buskört så trycker jag ju ibland till på gasfoten och det nöter ju förstås lite extra på däcken.

Lägg också märke till att mina Hakka Blue saknar stenavvisarna som nya Hakka Blue SUV har (och som jag även har på mina Rotiiva).

Nu är i alla fall tiden kommen för att byta bort min bil. Jag går nämligen och väntar på en alldeles ny Outlander PHEV, en plug in-hybrid från Mitsubishi.
Så, tysken skall bort och japanen skall in. Ännu en Mitsubishi i famlijen som komplement till L200:an.

Det kanske kan tyckas vara lite slöseri att byta bort en bil som inte ens är två år gammal men faktum är att det blir en bättre affär för mig i detta fall, trots att Outlandern har ett listpris som är betydligt högre än Passaten.
I och med att jag kan "tanka" el, både hemma och på jobbet, så blir det en extra bonus.

Foto: Helmut Harringer / www.speedlight.at

Jag får återkomma till mer om detaljerna om bilen framöver och särskilt till däckfrågan, eftersom vinterdäckssäsongen ju snart är här.
Nu på onsdag står den i alla fall på gården. Jag tror mig också veta att den inte vilar på några Nokian, utan Mitsubishi levererar den med Toyo R37 18" sommardäck om jag inte missminner mig. Återstår väl att se vad de går för...