Ny bil, nya däck.

Snart är det vinter igen och i år har jag uppgraderat mig med en ny bil. Den nya har inte bara fyrhjulsdrift, den måste ha 17tummare som minsta fälg (jag hade 16tummare förut) och därför blir det att byta till nya vinterdäck. Den här gången blev valet enkelt och kanske lite oväntat.

Jag har kört nu i två säsonger på Hakka 7or och de har varit fantastiska. De har varit tysta, haft bra grepp och det är faktiskt aldrig så att jag har känt mig osäker på grund av däcken. Men efter att jag fick möjligheten att prova Hakka R2 i Ivalo blev jag övertygad om att dessa blir de däck jag skulle ha på min nästa bil. De var tysta på asfalt, hade bra grepp både på snö, slask och även på isiga vägar. Till och med sidostabiliteten fanns där. Friktionsdäcken har verkligen utvecklats de senaste åren.

Nu står jag här med en ny bil och snart är det dags att göra en beställning på fyra nya Hakka R2 till den. Det ska bli intressant att känna hur dessa känns i vardagslivet också.

 

Hoppas att ni får en fantastisk vinter allihopa.

//Anders