En ny familjemedlem har anlänt

Så har min gamla bil rullat i lite drygt ett år och det blev dags att byta igen. Mitubishi har uppgraderat sin Outlander PHEV och även om det inte är en helt ny modell så är det mer än en vanlig ansiktslyftning som man brukar göra årligen.
Många förbättringar har man gjort och biltillverkaren hade denna gång tagit hjälp av brukarna av bilen i Europa genom att intervjua dessa i länderna som gått sämst och de som gått bäst och därefter sammanställt förbättringarna till en ny bil.
Sverige var ett av de länder där försäljningen gått allra bäst och det är väl inte många som har missat bilen ute i trafiken.


Skönare säten, tystare kupé, bättre prestanda och en mer premiumkänsla är några av förändringarna.
Just premiumkänslan är väl sällan något som man upplever i en japansk bil om jag ska vara ärlig men visst är det förbättringar.
Eftersom jag själv är till naturen otörstlig dyrkare av förnyelse så kan jag själv tycka att det är lite konstigt att jag skaffar mig en (nästan) likadan bil och inte provar något annat.
Men Mitsubishis laddhybrid fyller många gap och ger bra förmåner som tjänstebil. Det är dessutom en skön känsla att kunna köra helt på el i en bil som faktiskt både tar sig fram bra, kan lasta och inte ser ut som ett rymdskepp från Star Trek (jämför exempelvis med BMW I3).
Sedan återstår vad som händer om några år, då våra ambivalenta politiker skrivit om spelreglerna samtidigt som konkurrenterna ritat om kartan med nya bilmodeller.


Självklart rullar jag också runt på Hakka 8. Underbara däck som jag provade för första gången förra vintern.