Mitt val av sommardäck: uppdatering!

Jag skrev i mitt tidigare inlägg om att kontakta tillverkaren för att ställa frågor om produkten var ett av mina sätt att bedöma produkten.
I och med min brasklapp för valet av däck till pick-up:en, där jag förvisso ställde Hakka Z SUV före Hakka SUV, lade jag in en reservation för den senare och nu har jag också kommit till en helt annan insikt.
Jag ringde nämligen Nokian Tyres i Sverige och fick kontakt med Anders Jansson, som kunde svara på alla av de tekniska frågorna jag hade om däck. Internet är visserligen en källa till mycket bra information och på Nokians sidor fann jag också avgörande fakta inför valet av däck - trodde jag.

Men nu när jag pratat med Anders så kom jag faktiskt fram till att det däck som jag gärna ville testa men ändå trodde minst på i längden, Rotiiva, faktiskt är det som jag nog trots allt skall ha.
Det är ett något modernare däck än Hakka SUV och hade visat sig ha förvånandvärt bra köregenskaper även på asfalt och barmark, trots dess grova mönster.

Och det däck som jag bedömde skulle passa i början, Hakka Z SUV, det var istället ett premiumdäck, mer lämpligt för snabba stadsjeepar, vilket knappas min L200 kan klassas som.

Jag fick också en massa annan nyttig information av Anders, såsom förhållanden mellan däcksdimensioner, profiler och vilka däck som kan passa min bil och fälgar.
Återigen, vikten av att prata med en produktspecialist.

Får man ändra sig? Ja, det får jag! Nu väljer jag istället Nokian Rotiiva till min Mitsubishi L200.