Mer snö...

...och rådjur

Nyss började ännu ett snöfall. Här kommer nog inte så mycket, men lite längre norrut väntas uppemot 2 dm. Här i Dalarna är vägbanan på de flesta större vägar avtinad och håller typiskt ett par plusgrader, så vi får se om all snö smälter bort redan under kvällen eller om den ligger kvar.

Hela april är det risk för "aprilväder" med bl a livsfarligt hal tunn is och temperaturer under +5 C, så dubbdäcken får sitta på månaden ut.

Just som det började snöa, korsades min väg av två rådjur. De är verkligen jättesöta varelser. Men hårda. Det kan bli dyrt att laga bilen om man inte får stopp i tid. För ett par år sedan hoppade ett kamikaze-rådjur blixtsnabbt upp på vägen. Föraren (här åberopar jag femte tillägget och avstår att namnge personen) hann i mörkret inte få stopp på den isiga landsvägen. Resultatet blev Bambislakt och en spräckt bilfront. Idag är oddsen bättre, tack vare de suveräna Hakka 7 dubbdäcken som vi har på båda bilarna. Tyvärr saknar Saaben fortfarande rejäla extraljus; det måste jag ordna. Forden har bra Hellaljus.

Smutsiga bilar

Under veckan som gått har båda bilarna dränkts in med superavfettning och körts genom en tvättautomat. Det var sjukt hur mycket asfalt (bitumen) som satt fastkletad på lacken. Ett resultat av kombinationen lågbudgetlagade vägskador och vägsalt. Fälgarna blev riktigt rena utan minsta "gnugg" tack vare Sonax fantastiska lilafärgande sprej. Utanför tvätthallen var bilarna riktigt fina. Tyvärr rinner fortfarande massor av smältvatten över vägarna här, medan det på andra ställen rutschar runt och ryker knastertorr sandningssand. Redan innan bilarna kommit hem på infarten var de därför lite nedsmutsade igen. Tråkigt, men men. Vid månadsskiftet blir det däckbyte och rejäl rengöring både utvändigt och invändigt.

Ser fram mot att lägga på sommardäcken inför maj

Jagar fortfarande 17" fälgar till Saaben och de nya Hakka Black däcken som lär på vid månadsskiftet. Har spanat in en omgång nya originalfälgar till överraskande bra pris.

Kör med insidan,

Johan