Mer reflexer på folk i trafiken!

I helgen var jag med om en otrevlig händelse. Skulle till jobbet kl 19 och det var mörkt, dimmigt och lite regn. Då het plötsligt dök ett barn upp på cykel precis vid vägkanten utan vare sig reflexer eller hjälm. Sikten var kanske runt max 25 meter så det blev en rejäl inbromsning!

Tanken slog mej ännu en gång att reflexer är en otroligt bra sak att ha på sig, speciellt nu när det är svarta, blanka vägbanor och ingen snö som lyser upp vägkanterna. Kanske borde folk göra en liten check på att reflexerna är med innan de går ut där bilister finns, både för sin egen skull och för de som är i trafiken.

Dimman har legat tjock över arvika under hela helgen och det har varit allmänt grått och trist, som i stora delar av övriga sverige kan jag tänka mej. Dock fick vi lite frost i förra veckan och tänk vilken skillnad det gjorde. Luften blev mycke lättare och det blev lite ljusare av den vita frosten. Detta varade tyvärr en dag bara, men det tyder på att det finns hopp kära vänner! Kanske hinner det frysa på lite innan första advent så att julstämningen infinner sig och vi kan få ta fram vinterjackan på riktigt. Jag håller tummarna!

Önskar er en trevligt måndag och en bra vecka!

comments powered by Disqus