Lösningen på strulet med poängerna!

Hej alla,

Först vill jag be om ursäkt att jag inte har skrivit tidigare om hur det ligger till med poängerna. Som alla har sett så har systemet inte alls fungerat, utan har bara skapat förvirring och frustation. För att inte skapa mer förvirring har jag väntat med att skriva om poängsystemet tills jag kan ge er ett tydligt svar om hur det ligger till och hur vi ska gå vidare.

Nokian Tyres ber om ursäkt för att det tekniska utförandet av poängräkningen inte har fungerat som planerat och för att detta har skapat mycket irritation bland er testförare. Om ni trots allt tycker att poängsystemet är något bra i testförarprogrammet så kommer vi att fortsätta vårt samarbete med vår tekniska samarbetspartner i syfte att skapa ett fungerande system. Eftersom poängsystemet dock inte fungerar i dagsläget så kommer vi att stoppa det i slutet av februari.

Enligt den ursprungliga planen ger varje blogginlägg 10 poäng och dessutom ges extra poäng för observationer som görs på Hakkapedia trafikkartan. Utöver det ger vi några extrapoäng för blogginlägg som vi tycker är extra intressanta. Poängerna ges varje månad (december, januari, februari) och de tre bästa bloggarna ska vinna presentkort till en bensinmack. Första priset är ett presentkort på 500 kronor, andra och tredje priset är presentkort på 200 kronor.

Eftersom det automatiska systemet för att räkna poängen inte har klarat av det så ska vi nu räkna poängerna manuellt för december, januari och februari. Vi kommer att presentera vinnarna i början av mars och sedan kommer vi att skicka presentkorten till alla vinnare.

I längden blir det dock för tidskrävande att räkna poäng manuellt för bloggare i tre länder (Sverige, Finland, Norge) och därför måste vi tyvärr avveckla poängsystemet den 28 februari. Efter det blir det alltså inga poäng, men vi kommer även i fortsättningen att dela ut bensinpresentkort för blogginlägg som vi anser är intressanta.

Vi vill nu utveckla konceptet vidare och skapa en ännu mer intressant blogg. Hör gärna av och ge feedback om hur den här typen av blogg och även vårt testförarprogram i sin helhet bör fungera på ett optimalt sätt!

Till sist hoppas jag att ni fortfarande är nöjda med era Hakkapeliitta vinterdäck, och att ni fortsätter att blogga om era erfarenheter om däck och vintertrafik ett tag till, innan det blir dags att byta till sommardäck. Och i början av nästa vecka kommer vi att publicera de bästa bloggarna för december, januari och februari.

Bästa hälsningar,

 Wesa