Lördag 27/1

På lördagen så blev det bare hemmavid, upp å lämna in V75, 4st femmor blev det några korvören tillbaka.

Vid 11 draget så kom min flickvän från Sandviken, egentligen så vill jag att hon int kör 56an på vintern, men jag skulle byta lyktinsatserna på hennes Nissan Micra 1 tmma så var det klart, sen bjöd jag på Biffala Lindström på älg, och det smakade bra efter att ha varit ute i kylan.

Sent på kvällen åkte hon hem till Sandviken, och tur var det att jag hadde bytt lyktinsatserna och satt i 100/55 lampor, precis utanför Hedesunda på väg 56 så sprang det ut en älgko, hon han se och bromsa oxå, och hon kör oxå på Hakkapelitta av äldre modell, hon han få stopp på bilen, så älgen passerade bara 1m från huven.

Hon var fortfarande skärrad när hon kom hem, så jag prat länge med henne så hon kunde lugna ner sig.

Det var första gången för henne att ha haft en älg så nära sig, och hon sände en tack till att hon hadde fått bättre ljus och att hon hadde bra däck Hakkapelitta på bilen.

Så fort kan det hända, om man inte är uppmärksam och inte tar det lungt ute på vägarna