Lördag 15/12-12 oväder i Gävletrakten

Hedesunda- Sandviken- Sågarbo 2 (Skutskär) - Valbo- Sandviken - Hedesunda en sträcka på ca 20 mil.

Började tidigt på morgonen, då jag åkte hemifrån Hedesunda för att hämta min Särboi Sandviken. Samma visa som förra helgen, Älgar på vägen i Främlingshem 4 till 7 st vid vägkanten, visserligen höll jag inte hög hastighet lite mellan 70-80km på snöväg, reagerar hur "bra" Hakkapelitta 7 Suv är. Inga problem med inbromsning, det är det jag reagerar på, att bromsträckan är så kort, mönstret måste ju ha blivit oavdett bättre än de Hapelitta 2 jag haft tidigare.Ringde Polis och informerade om Älgarna, Radio Gävleborg gick ut med varning strax efteråt, skönta att veta att kunna varna andra så det inte blir en allvarlig olycka.

Vi var ut till Sommarstugan i Sågarbo, för att se till så allt var OK, innan min Särbo åk till sina föräldrar i UME.Lika som förra helgen, mycket snö, ploga sig fram i 50 cm snö, trodde att det skulle var bättre nu, men ack, det hadde blåst igen, så det var bara att börja om för att hålla väg öppen. Jag är ofattbar glad att jag fick testa dessa Hakkapelitta 7 SUV, de överträffar mina förväntningar. Vi tar oss ner till stugan de 2, 5 km vi har, i packad snö 50 cm utan att ta sats eller att backa, bilen och däcken bara tuggar på. "Jättebra" mönster som gör att vi tar oss fram.

Tillbaka, genom Valbo för att julshoppa, under tiden så har snöovädret även kommit till Gävleborg, blåser upp och snöar ymnigt, då jag lämnar av min Särbo i Sandviken för att vända hemmåt till Hedesunda. Nu syns det att alla tar det försiktigt, även de långtrade jag möt, kör försiktigt, ligger mella 60- 70 km då sikten är minemal och mycket snö på väg, tar mig hem utan några problem. Får ge en eloge åt mina "Hakkapelitta 7 Suv" att de fungerar enligt mina önskemål.

Ha det så gott i Juletrafiken ni därute   Mvh Ove W