Long time no see... sorry...

Denna vinter har rusat på i en hastighet som inte varit av denna världen! Inte nödvändigtvis bara på grund av de däck jag har på bilen utan även yrkes och familjemässigt. På fredag fyller mina två äldsta 10 år! Kan det verkligen stämma? Betyder rimligtvis att jag har blivit lika mycket äldre men jag nekar... finns ett talesätt som går "att åldras är obligatoriskt, att växa upp är valfritt" vilket jag tycker är en bra vinkling på år som går.

Just nu toksnöar det ute! Tredje gången snön kommer tillbaka på vägarna denna aprilmånad. Har lyckligtvis inte varit hos min gummifirma (Däckpolarna i Kalix) och bytt till sommarhjul ännu. Både Caravellen och Ettan har fortfarande sina Hakka7 på. Faktiskt lite skönt att det är snö då det dämpar dubbljudet en del... snöröken kan man dock vara utan. Har troligtvis kört ca 2000 mil med Ettan vilket definitivt märkt på slitagegraden på däcken. Är nere på ca 7 mm nu vilket är ungefär samma eller något mindre mönsterdjup än jag har på Caravellen. Enda skillnaden är att Caravellen är inne på sin tredje säsong men så körs den inte på långa vägar lika mycket heller. Slitagebilden är jämn runt om så jag har sluppit att skifta mellan fram och bakhjul som man kan få göra om man kör mycket korta körningar. Caravellen sliter också jämnt men det beror inte på att den går mycket långkörning utan på att den driver på alla fyra hjulen... trevlig finess.

Sa i början att jag ville jämföra däcken mellan våra fordon då säsongen närmade sig sitt slut. Måste säga att jag trodde att bussens åldrande däck skulle få smisk av de nya yngre utmanarna av samma märke och modell. Jag hade fel... efter vettig inkörning verkar det som att Hakka 7 håller över tid på ett sätt jag inte är van med sedan tidigare år. Så det blir till att fortsätta med Nokian även framöver.

Så får vi se när däckskrivarlusten infinner sig nästa gång!

Ha det gott från snöiga Kalix!

/Magnus

 

 

 

 

 

 

comments powered by Disqus