Ljud ifrån däcket - annars kanon!

Häromdan när jag körde ut ur garaget, så hörde jag ett ljud från ett hjul när bilen rullade.

JÄKLAR Punka! Tänkte jag. Så fort jag kommit ut ur mörkret i garaget och ut i solskenet, så kollade jag - alla däck var ok, alla fälgarna satt ordentligt fast och varken hjullager eller hjulupphängningar väsnades när jag gungade bilen sidledes genom att trycka på hjulens ovankant, ungefär som dom gör på bilbesiktningen. Så jag körde vidare - ljudet försvann.

Det måste ha varit en sten som satt sig i mönstret på däcken, som sen lossnat.
Eftersom Martin berättat om ett liknande problem på sina hakka blå, så är detta kanske ett återkommande symptom?

I övrigt är jag mycket nöjd med däcken - bra grepp - om än högre förbrukning. Men det är ett val som jag har gjort: Bredare däck med större omkrets – betyder mer gummi mot gatan i mitt fall 10 mm bredare och 35 mm större rullnings omkrets! Det bättre greppet - gör det roligare att köra.

Good rubbers keeps you safe, might save your life and puts a smile on your lips when you use them.

comments powered by Disqus