Lanseringen av Nokian Hakka Black på Gotland Ring

Jag hade förmånen att få följa med till Gotland och lanseringen av Nokian Tyres nya sommardäck, skräddarsydd för snabb körning! (vilket jag även fick testa på :) )

I måndags morse steg jag på tåget kl 0459 för att bege mig till Arlanda och möta upp de andra deltagarna. På planet fanns redan den norska delegationen som mellanlandat i för att plocka upp oss svenskar. Två norska ansikten var bekanta då vi möttes i Ivalo tidigare i våras.

Efter en macka och kaffe på planet så var vi framme på Gotland (ja det går så snabbt att flyga!)

 

 

På plats hälsade Antti-Jussi välkomna.

Däcket heter Hakka Black

Innan vi fick ut och åka fick vi rätt utrustning, dvs förarskor :)

 

Sen var det då dags att köra, min grupp började med Audi RS5 på landsväg. Himla fint landskap på Gotland!

RS5'an har en V8 med 450 hk...

Sen testade vi lite offroad körning med VW Amarok med Nokians senaste däck Rotiiva.

Inför sista körningen blev det teori i hur man kör i kurvor för att ha så hög hastighet som möjligt ut ur kurvan.

Jag var så fokuserad på bilkörningen att jag bara hann med att kolla på hastighetsmätaren vid ett tillfälle och just då stod den på 160 km/h (det var dock inte i en kurva). Det blev en hel del däckskrik under varven, men greppet tappade vi aldrig :)

Kvällen avslutades inne i Visby på Clarion Hotel och Värdshuset Lindgården som serverade en trerätters som var bland det godaste jag ätit!

Ja just det, vi hittade friheten tillslut och hann med en öl där också ;)

comments powered by Disqus