Långsamma förkylningsdagar

I ganska precis en vecka har jag nu dragits med en förb*nnat jobbig förkylning, oerhört segt och tråkigt.
Det mesta blir lidande, man tvingas vara hemma från jobbet, man blir sittandes/liggandes inomhus och det blir fruktansvärt långa dagar. Som tur är går det i alla fall åt rätt håll.

Utanför fönstret ser jag att snön har det lika tufft, de senaste dagarna har vart milda och snön har blivit mjuk och slaskig. I måndags tvingade jag mig ut för att införskaffa lite förnödenheter,

Hakkapeliitta 7:

orna fick jobba förvånadsvärt hårt i detta väglag. En konstig blandning av is och slask på mycket spåriga vägar gjorde det lite lurigt att köra runt i city. Med sänkt hastighet och smart körning så sammarbetade vi bra, Hakka 7:orna och jag.

En intressant situation uppstod i ett parkeringshus där det översta planet är utan tak, även så backen/rampen upp. Då det var fullt på det nedersta och mellersta planet så gjorde jag ett försök att ta mig upp.
Men där blev det blankt nej, en billängd upp och det var stopp. Gjorde bara ett försök då jag inte ville slita onödigt mycket på dubben. Ett bra val då inte ens efterkommande Rav4 med AWD lyckades bättre. Vilken modell av däck som satt på är oklart.
Vi var nog inte heller de enda som försökt, när jag återvände till bilen efter 30 minuter så var uppfarten avstängd.
Bra däck är guld, men inte oövervinnliga.

Hörs sen!