Krockskadad L200 äntligen tillbaka.

Sommaren har förflutit och jag har varit dålig på att uppdatera denna blogg. Av två orsaker, dels så har jag haft väldigt mycket att göra, jag har ett projekt och litet företag inom foto och flygfotografering som jag driver och det har tagit sin tid. Men också givit en hel del fina bilder, såsom exempelvis den här.


Sedan har det hänt tråkigheter med en av mina bilar som rullar på Nokian Rotiiva.
Min Mitsubishi L200 pickup har fått stå en längre tid på verkstaden.
Tidigare i sommar så använde min sambo bilen. På våg hem från jobbet hamnade hon i sedvanliga köer på Essingeleden. Ungefär vid den evighetslånga trafikinfarkten vid Nya Karolinska Sjukhuset låg hon precis bakom en bärgningsbil som helt plötsligt tvärbromsade. Det gick inte fort, berättade hon för mig, kanske inte mer än 10 km/h, men just då var hennes uppmärksamhet inte riktad framåt och hon hann dessvärre inte bromsa.
Kollisionen var därmed ett faktum men om man någon gång ska krocka på Essingeleden i rusningstrafik, då ska man göra det med en bärgningsbil. Inom någon minut så hade bärgningsföraren bilen uppe på rampen och hela ekipaget på väg till verkstaden.

Ett första utlåtande indikerade att bilen var skrotfärdig. En stålbalk till bärgningsbilens ramp hade tryckt in hela grillen och huven.
Därefter började också en resa mellan verkstäder och diskussioner med försäkringsbolaget. Det såg ett tag ut som att försäkringsbolaget skulle lösa in bilen och därmed skulle mina Rotiiva också försvinna för gott. Men bilen var välvårdad och hade inte gått alltför mycket, så det lönade sig faktiskt att reparera den.


Precis innan semestrarna så dröjde det dock rejält innan någon verkstad kunde ta sig an den men för någon vecka sedan så var den så klar och hemma i familjen igen.
Nu rullar den fint igen och är redo för vinterslasket.

Imorgon bär det av till Finland för att testa lite nya däck från Nokian. Rapport med bilder kommer.