Körde fast på vägen idag!

Natten mot idag, var det storm. SMHI hade utfärdat en Kl1 varning. Det kom c.a 20cm snö som packades rejält hårt. Åkte mot jobb kl6 i morse, och kom inte ens ut ur byn. På "genomfartsvägen" fastnade jag. Det fanns ett spår att köra i, mitt på vägen. Där fick jag möte av en buss som blinkade frenetiskt med hellyset, och det tolkade jag som "passa dig, annars kör jag över dig" så jag svängde undan, ut i snön. Och där satt jag fast. Jag var fortfarande på vägen, inte på trotoaren (c.a 3 cm ifrån, men ändå). Där fick jag själv skotta fram bilen, tog mig en timme. Många åkte förbi, men ingen stannade för att hjälpa till. Typiskt jämtar. Eller jo, en dam stannade och frågade om jag _verkligen_ behövde ha hjälp, vilket jag gjorde, men hennes ton... ja. Hur som helst så hade jag skottat loss bilen då, så jag sa till henne att jag ska prova, och då lossnade det.

Beror detta på däcken? Nej, det hade inte spelat någon roll vad det satt för däck på bilen, antar jag.

Senare på dagen skulle jag ut ur en korsning, då spann det bara. Glashalt, packad snö. Spann upp på treans växel, och då tryckte jag inte på. Men, när jag sedan kom ut på "normalt underhållna vägar" så gick det utan problem. Jag bromsade dock självmant in innan de skarpaste kurvorna, då det var ogrusat - som alltid - just för att jag är väldigt medveten om att det är halt.