Körde fast idag igen

Idag körde jag fast igen. Töväder, klabbsnö och ... slask. Så mycket slask. På en vändplan, snön såg inte så djup ut. Men där fastnade jag. Precis som i fredags.

Denna gång ringde jag dock bärgaren, som tänkte till och tog plogbilen istället för bärgningsbilen - ett riktigt smart drag! När han dragit loss mig och jag tackade honom för hjälpen - och berättade om min incident i fredags -  sade han skämtsamt "Du kanske ska åka och köpa nya däck på tisdag så du slipper det här?" Då berättade jag för honom att jag är testpilot åt Nokian Hakkapeliitta 7, däcken har rullat c.a 5-600 mil och bör vara i närmast toppskick. Han trodde inte på mig, trots att jag sade att det snarare beror på bilen, framhjulsdrift utan något som helst "lull-lull" förutom abs, men det var jag ju föga hjälpt utav idag. Själv är jag övertygad om att det enkom beror på bilen. Med fyrhjulsdrift ELLER högre markfri gång så hade det nog rullat på hur bra som helst.

Helt uppenbarligen äger jag en riktig sk*tbil.

comments powered by Disqus