Konsten att upptäcka en snöflinga [bild]

Om man mot förmodan skulle varit en ouppmärksam bilförare som inte noterat att det snöat i morse så blir man i alla fall varse när man kliver ur bilen och tittar på fronten.


Nu när det de senaste dagarna varit ganska torrt och fint i naturen efter det tidigare snösmältandet som vi haft under mellandagarna så gjorde jag mig och bilen tjänsten att tvätta av den. I hopp om att den skulle hålla sig fin ett tag. Biltvättandet verkade dock vara en signal till vädersystemet att börja jobba igen, för nu kom snöslasket på beställning.
Och mer är att vänta under veckan.

Beroende på var snön faller så får det ett varierande nyhetsvärde i media. Få noterar att Juggijaur i Norrbotten får två decimeter snö på ett dygn men kommer ens hälften så mycket snö i Mälardalen så blir det stora rubriker. För det blir onekligen lite mer intressant när flera miljonder människor drabbas, oavsett vad man personligen tycker om det.

Lågtryck snurrar motsols på norra halvan av vårt jordklot. Man behöver knappt ens titta på kartan för att inse att snurrar det motsols över Riga så innebär det vindar från nordostkvadranten vid den svenska kusten.
Jag hörde förresten på radion att ett lågtryck var på väg mot Baltikum. Vi får väl se vad fortsättningen av veckan bjuder på.