Kommun anmäld för dålig snöröjning

Två härnösandsbor har anmält Härnösands kommun för dålig snöröjning:
"Kommunanställda har trots vår upprepade begäran om information vägrat informera om kommunens upphandling av snöröjning samt hur detta är tänkt att fungera."
Kommunens tjänstemän hänvisar genomgående till den entreprenör som upphandlats till att sköta snöröjning och halkbekämpning:
"Hur ska jag kunna diskutera snöröjning med kommunens entreprenör när ansvariga kommunanställda vägrar informera vad som upphandlats. Är det någon som tror att entreprenören ska säga annat än att utförd snöröjning är i enlighet med kraven om jag ringer och undrar?"
Kommunens ansvariga har inte följt upp hur snöröjningen utförts utan sänt entreprenör att själv bedöma hur entreprenören utfört arbetet. Föga förvånande ansåg entreprenören i rollen som kontrollant att samma entreprenör i rollen som utförare gjort ett tillräckligt bra jobb, står det enligt Allehanda media i anmälan.

I ett samhälle där vinterväghållningen entreprenadiserats och den enda eventuella uppföljningen sköts avjentreprenören, där är det inte förvånande att vägarnas skick är dåligt och att folk blir arga. I viss mån kan man som bilägare ta till motmedel i form av riktigt bra vinterdäck.

Först. Snabbast. Hakkapeliitta. Idag står Hakkapeliitta för "bra isgrepp, men bör i Härnösand helst kombineras med fyrhjulsdrift för framkomlighetens skull."

Kör med insidan,
Johan