Kollegan köpte Hakka7 däck :) o han är såååå NÖJD!

OK, jag erkänner. Jag tjatar mycket om mitt liv som testförare o hakkapedia o blogg o däck, etc etc. En kollega hade köpt nya däck till sin Volvo V70 225x50xR17. Bästa däck han haft, säger han. Vi hade lång diskussion där jag berättade om mina erfarenheter med Hakka4, Hakka5 o nu Hakka7 historik. Han undrade lite över ljudet, om det är lägre i Hakka7, men där har jag svårt att komma med ett entydigt svar. Jag har svårt med "hörselminnet". Hans låga däck kanske låter lite högre än mina? Jag har samma bredd på min andra bil (som ej är med i testförarbiten) o där sitter Hakka4 kvar på den, (sista säsongen för dem). Det är en bakhjulsdriven MB, där jag också alltid kännt mig trygg o säker med däcken.

Det var mörkt när jag tog bilder på kollegans däck, så det är kanske inte optimal kvalitet.

I hans fall gäller ofta 

Först. Snabbast. Hakkapeliitta.

Han kör också mycket, mellan Stockholm o Laholm tor 1 gång / vecka.

 

Otydlig bild, men tydlig lågprofil. Borde vara lägre/sämre komfort?, eller??

 

 

Har det gjorts jämförelsetester med lågprofil /vanlig profil / breda, eller smala däck. Hur hittar man den OPTIMALA storleken, till sin bil?