Kallgrader igen

Ja då ska vi se om mitt nu två dagar gamla inlägg vill publiceras. Ofta problem med inloggningarna som att man blir utloggad när man ska spara eller publicera det man skrivit. Men nu borde vi väl få ut det efter att man gav upp sist, med det man hunnit skrivit då:

 

Det har nu blivit kallgrader igen, just nu nedåt -7 och det har börjat snöa ordentligt ute. Isen ligger på vägarna och omkring korsningar vilket gör det halt, speciellt nu när snön lägger sig därpå. Men Hakkapeliitta däcken känns för det trygg och säker.

 

Efter några dagar med plusgrader ute har insatser mot genomslag på vägar satts in runt om i Kiruna. På många ställen ser man hur tjockt snölagret är ovanpå asfalten, och de har gjort ett bra jobb med att hyvla och skrapa vägarna där det börjat bli mjukt. Även om jag inte hunnit uppleva problem med genomslag nu där jag kört, tycker jag ändå däremot att detta är ett väldigt bra kvitto på hur snöröjningen skötts hittills under vintern = Dåligt, med tanke på hur mycket och tjockt man fått skrapa bort på så många ställen.